Haber

Manisa’da 46 milyon TL değerindeki menfez çalışmaları incelendi

MANİSA (İGFA) – Manisa Su ve Kanalizasyon İşletmesi (MASKİ) Genel Müdürü Burak Aslay, yönetimin yatırımlarını ve hizmetlerini yerinde incelemek üzere Turgutlu’ya bir dizi ziyarette bulundu. Genel Müdür Burak Aslay, ilk olarak Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Turgutlu Belediye Başkanı Adayı Yunus Oğan ile seçim ofisinde buluştu. Ardından Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde İstasyonaltı Mahallesi’nde yürütülen ve çevre mahalleleri de ilgilendiren 46 Milyon TL yatırım maliyetli 1.300 metre 2×2 menfez imalat işlerini yerinde inceledi. MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Millet İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Turgutlu Belediye Başkan Adayı Yunus Oğan, İdeal Ocakları Manisa İl Başkanı Emirhan Sallıtepe, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Hilmi Serkan Buyruk, Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Muhtar İşleri Şube Müdürü Necati Abalı, MASKİ İlçe Başkanı Hüseyin Yelkenci, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Müdürlüğünden Mehmet Pehlivan, Mehmet Baskak, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Halil Konus, Turgutlu Vaka Merkezleri Lideri Mehmet Yılmaz, Turgutlu Belediyesi AK Parti Meclisi Üyesi Olcay Özsürücü’ye İstasyonaltı, Yiğitler, Albayrak ve Yıldırım Mahalle Muhtarları ve yetkili işçiler eşlik etti. Çevre mahalleleri de ilgilendiren çalışmayla bölgede çok yağışlı havalarda meydana gelen su baskını sorunu çözüme kavuşturulacak. İstasyonaltı Mahalle Muhtarı Orhan Kaya, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

“KÜLVET İŞİ TURGUTLU’NUN TAMAMINI İLGİLENDİRİYOR”

Büyük bir sorunun çalışmalarla çözüleceğini belirten MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, konuşmasına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını ileterek başladı. Aslay, “İstasyonaltı Mahallemizde hayata geçirdiğimiz menfez projesi Turgutlu’nun tamamını ilgilendiriyor. Turgutlu ilçemizde daha önceki imar planlarında bazı dereler dikkate alınmamıştı. Yağmur sularını derelere boşaltmamız gerektiğinden ve maalesef bu dere yataklarının yetersizliğinden dolayı sorunlar yaşanıyor. Bilindiği üzere MASKİ kurulduktan sonra Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün’ün öncülüğünde Mimar Sinan Caddesi’nde su baskınlarına karşı önlem almak amacıyla değerli bir yağmur suyu hattı yatırımı yapıldı. Ayrıca Alparslan Türkeş Kavşağı’nda köprülü kavşak yatırımı yapıldı. “Atatürk ve Mustafa Kemal Mahallelerinde 5 kilometreden fazla yağmur suyu projesi hayata geçirildi” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR VE MASKİ, TURGUTLU’YA 700 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK”

Genel Müdür Burak Aslay, “MASKİ Genel Müdürlüğü olarak özellikle İstasyon bölgesinde yaşanan su baskınlarına son vermek için proje çalışması gerçekleştirdik. Ve 46 Milyon TL yatırım bedeliyle yaklaşık 1.300 metre 2×2 menfez imalatına da hızla başladık. Bu çalışmayla yağmur sularını ortadan kaldırarak bu bölgedeki mahallelerin ve vatandaşlarımızın sorununu çözeceğiz. Elbette bariz protokolleri çözmek zaman alır. İlçemizin ihtiyaçlarını tespit ederek onların kaygılarını gidermeye çalışıyoruz. Turgutlu’da Atıksu Arıtma Tesisi yoktu. Büyük bir Atıksu Arıtma Tesisi inşa ettik. Albayrak Kollektör sınırı ile Yeniköy, Urganlı ve Gökkaya mahallelerinin atık sularını Atıksu Arıtma Tesisimize getiriyoruz. İtibar caddelerinin altyapılarını ve yağmur suyu hatlarını yaptık. MASKİ Genel Müdürlüğü Turgutlu’da 341 Milyon TL’lik yatırımı hayata geçirdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımlar da dahil edildiğinde bu rakam toplamda 700 Milyon TL’yi buluyor. Her geçen gün gelişen ve büyüyen Manisa’nın güzide ilçelerinden Turgutlu’yu daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için sahadayız. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün her zaman belirttiği gibi biz bir sonraki seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz. Seçim korkusuyla hiçbir çalışma yapmadık. Seçimden önce de çalıştık, seçimde de çalıştık. “Seçim sonrasında da vatandaşlarımıza ayrımcılık yapmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“TURGUTLU’YA DAHA GÜZEL PROJELER BİRLİKTE GETİRECEĞİZ”

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Turgutlu Belediye Başkan Adayı Yunus Oğan, “Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ve MASKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Yıllardır bu bölgede kanayan bir yara olan sel sorunu artık çözüme kavuşuyor. Biz birlikte her zaman güçlüyüz. Biz bunları her zaman birlikte yapabilen insanlarız. Burada Manisa’da Cengiz Önderimizle, Ankara’da hükümetle birlikte tüm yatırımları çok rahat bir şekilde hayata geçirebileceğimizi biliyoruz. Bu yüzden bu yola çıktık. Bunları birlikte yaparsak çok büyük işler başarabileceğimizi biliyoruz. İnşallah çok daha güzel yatırımları hayata geçireceğiz. “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“BİZ HER ZAMAN BAŞKANIMIZ CENGİZ’İN YANINDAYIZ”

İstasyonaltı Mahalle Muhtarı Orhan Kaya, “Su baskını sorunu uzun yıllardan beri sorundu. Başkanımız Cengiz ilgilendi. 46 Milyon TL değerindeki bu yatırım bölge için çok önemli bir hizmettir. Bizleri bu dertten kurtardığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum. “Allah razı olsun, başkanımızı her zaman destekliyoruz, onu çok seviyoruz” dedi.

“HAT ÇALIŞMASI 4 MAHALLE VE BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ”

Albayrak mahalle muhtarı Yalçın Sertel, “Şehrimizin kanayan yarası haline gelen ve İstasyonaltı, Yiğitler, Albayrak ve Yıldırım mahallelerinin sorunlarını ortadan kaldıracak bu hat çalışması, bölgedeki sel sorununun çözümünde önemli bir yatırım olacak. “Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“BU YATIRIM sel sorununu çözecek”

Yıldırım Mahalle Muhtarı Halil Turan ise, “Mahallemiz şehrin aşağı kesiminde yer alıyor. Yağmur yağdığında bu bölgede su birikiyordu. Bölgede yaşayan vatandaşlar için sorun teşkil ediyordu. Bu çalışma bu sorunu çözecektir. Umarım başarılı bir çalışma olur. Katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz. Şu ana kadar verilen hizmetlerden çok memnunuz dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu