Haber

Gastromasa Konferansı’nda Dünyaca Ünlü Yıldızlar Geçidi

Dünya gastronomi aktiflikleri içerisinde birinci 3 sırada yer alan ve her yıl gastronomi tutkunlarının heyecanla beklediği VII. Memleketler arası Gastromasa Gastronomi Konferansı, 19-20 Kasım tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Bu sene “Sürdürülebilirlik & Biyoçeşitlilik” teması çerçevesinde şekillenen konferans; gastronomi dünyasının ünlü isimlerini ve dünyaca ünlü şefleri ağırladı. 14 bin gastronomi tutkununun ilgiyle takip ettiği konferans, yeni bir rekora daha imza attı.

Resmi Sponsorların T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Go Türkiye (TGA) olduğu aktiflikte, Ana Sponsor Metro Türkiye, Resmi Ulaşım Sponsoru Turkish Airlines ve Resmi Araç Sponsoru Wolkswagen ile Resmi Konaklama Sponsoru Accor, Profesyonel Mutfak Sponsoru Öztiryakiler, konuk ülke İtalya ve konuk kent Bursa destekçilerden bazılardıydı.

Türkiye ile dünya gastronomisi ortasında köprü vazifesini sürdüren ve dünya gastronomisinin en kıymetli kongrelerinden olan VII. Memleketler arası Gastromasa Gastronomi Konferansı, bu yıl yeni konseptleriyle “Sürdürülebilirlik & Biyoçeşitlilik” teması çerçevesinde gastronomi kesimini yönlendirmeye devam etti. VII. Milletlerarası Gastromasa Gastronomi Konferansı’nda Gastromasa; Gastromasa Pastry, Gastromasa Bar, Gastromasa Hospitality konseptleri ile bölüme taraf veren dünyaca ünlü gastronomi profesyonelleri birebir çatı altında toplandı.

15. yılını geride bırakan Sözen Tertip imzasını taşıyan konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sözen Group CEO’su ve Gastromasa Yaratıcısı Gökmen Sözen; “Ne büyük gurur ki; dünyanın en büyük üç gastronomi konferansından birisi Türkiye’de yapılıyor. Bu yıl, dünyaca ünlü 40 şefi ve pastry şefi, 7 sommelier ve miksolojisti, sürdürülebilirlik ve biyoçeşitlilik konusunda Türkiye’nin en değerli profesyonel konuşmacıları, yatırımcıları, şefleri, ve fikir liderlerini ağırladık. Gastromasa takımı olarak, her yıl dünyanın birçok kıtasına gidiyor, dünyanın en kıymetli şeflerini ve profesyonellerini takip ediyoruz. Bu alanda özel birçok konuğumuzla daha düzgün bir dünya için “Sürdürülebilirlik & Biyoçeşitlilik” temasına odaklandık. Biz uygun bir gelecek istiyoruz. Zira gelecekten ödünç alıyoruz ve geleceği yok ediyoruz. Bu nedenle bu yıl yalnızca şefleri ve restoranları değil; markaları da bu hareketin bir modülü olmaya davet ettik. Tüm sponsorlarımıza ve bu alanda çalışma yapan markalara gastronomi dünyası ismine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Hedefimiz Londra’da Gastromasa Gastronomi Konferansı’na imza atmak”

Konuşmasında Gastromasa Gastronomi Konferansı’nın küresel amaçlarından kelam eden Gökmen Sözen; “2 sene önce Londra’da ‘Sözen Global’ isimli şirketimizi açtık. Amacımız Gastromasa’yı global bir marka özelliğimizi geliştirerek yurtdışına taşımak ve Gastromasa’yı Londra gibi başka şehirlerde düzenlemek” dedi.

Dünyanın en değerli yıldız şefleri ve pasta şefleri İstanbul’daydı!

VII. Milletlerarası Gastromasa Gastronomi Konferansı’nda ‘sürdürülebilirlik alanında çalışmalar yapan ve alanlarında etkili’ yıldız şefler ve pasta şefleri, gastronomi tutkunlarıyla bir ortaya geldi. Joan Roca, Elena Arzak, Rasmus Munk, Alex Atala, Dan Barber, Albert Adria, Andoni Luis Aduriz, Antonio Bachour, Virgilio Martinez, Ana Ros, Andrea Berton, Andrea Tortora, Benoit Charvet, Christian Le Squer, David Gil, Diego Guerrero, Fabrizio Nonis, Dinara Kasko, Franco Pepe, Gianluca Fusto, Hélène Pietrini, Ignacio Echapresto, Janice Wong, Jeremy Chan, Jorge Vallejo, Leonor Espinosa, Manoella Buffara, Mitsuharu Tsumura, Nadia Sammut, Nicolai Ellitsgaard, Norbert Niederkofler, Paco Torreblanca, Philippe Bernachon, Riccardo Camanini, Santiago Lastra, Selassie Atadika, Simon Rogan, Thomas Bühner ve Torres Brothers ilham veren gastronomi öykülerini ve dünya gastronomisinin geleceğini izleyenlerle paylaştı.

Gastromasa Hospitality Konferansı’nda turizm ve ağırlama kesiminde aktif bireyler yer aldı

Turizm & Gastronomi kesiminin değerli yatırımcılarını ve profesyonellerini bir ortaya getirdiğimiz Gastromasa Hospitality Konferansı’nda; turizm, otel ve restoran yatırımcıları sürdürülebilir ağırlama bölümünün gelişimini konuştular.

Gastromasa Bar Konferansı’nda dünyanın değerli sommelierleri ve miksolojistleri yer aldı

Gastromasa Bar; Søren Ørbek Ledet, Carlos Echapresto, Giorgio Bargiani, Hardeep Rehal, Juli Rodrigues, Laura Hernández Espinosa, Maria Jose Huertas üzere dünyaca ünlü sommelierlere ve miksolojistlere de kapılarını açtı.

Konferansın açılışında ve ‘’Bir Tabak Yarını Değiştirebilir mi?’’ oturumundakonuşan Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, “Metro Türkiye olarak Milletlerarası Gastromasa Gastronomi Konferansı’na birinci yılından bu yana ana sponsor olarak dayanak veriyoruz. Ortadan geçen 7 yıllık mühlet zarfında bu konferansın gastronomiye taraf veren fikir liderlerini buluşturan en değerli etkinliklerden birine dönüşmesine takviye vermiş olmak bizlere büyük bir memnunluk veriyor. Bu yıl, ‘Yeni Bir Dünya için Sürdürülebilirlik ve Biyoçeşitlilik’ temasıyla düzenlenen konferans, bizim sürdürülebilirlik yaklaşımımızla birebir örtüşüyor. Metro Türkiye olarak tam 32 yıldır Türkiye’de yeme içme dalının dönüşümüne ve gelişimine odaklanırken, aslında dalın sürdürülebilirlik dönüşümüne de dayanak oluyoruz. Sürdürülebilirlik seyahatimizde rotamızı belirleyen en değerli soru: Bir Tabak Yarını Değiştirebilir mi? Değiştirir; zira gastronomi kesimi, çevresel ve ekolojik şartlar ile sanıldığından çok daha fazla irtibatta. Hazırlanan her bir tabakta mahallî ve coğrafik işaretli eserlerin, mevsiminde taze materyallerin kullanılması, tabaklarda gerçek şartlarda avlanmış balıklara yer verilmesi, atıksız mutfak anlayışının benimsenmesi daha sürdürülebilir bir gelecek yaratmaya katkı sağlıyor. Bizim hedefimizse başta yeme-içme bölümü olmak üzere tüm mutfaklarda ‘tabaklara’ sürdürülebilirlik eklemek. Bu maksadımız doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu