Yaşam

Burası Sivas’taki Çin Seddi! heyecan verici gelişme

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, İmranlı ilçesindeki ‘Diş Kayalıkları’na giderek bölgede incelemelerde bulundu. Burada kayalıklarda akademik çalışmalar yürüten Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Vali Şimşek’e. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve öğretim kadrosu eşlik etti.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek yaptığı açıklamada, ‘Diş Kayalıkları’nın henüz keşfedilmemiş, fazla açığa çıkarılmamış ve saklı kalmış çok değerli bir jeolojik yer şekli olduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

Jeomorfosit özellikleri taşıyan bölgenin Çin Seddi’ni andırdığını söyleyen Vali Şimşek, “Burası yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda. Biz buna ‘Anadolu Seddi’ diyoruz. Yerel dilde ‘Dişli Kayalar’ olarak anılıyor. Amacımız bu nadide dünya mirasını korumak ve gelecek nesillere aktarmak.”söz konusu.

‘TURİZME GETİRMEK İÇİN’

Kayaları ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak istediklerini belirten Vali Şimşek, ‘Amacımız bölgeyi turizme kazandırmak. Bunun için çalışıyoruz. İnşallah hocalarımızın ve üniversitelerimizin ortaya koyacağı akademik raporlar doğrultusunda bir yol haritası belirleyeceğiz ve buranın tanıtımı için çalışmalarımızı hızlandıracağız.”

Turizm sektörünün sadece deniz ve kumdan ibaret olmadığına işaret eden Vali Şimşek, şunları söyledi: Turizm çeşitleniyor. İnsanlar artık doğa turizmine yöneliyor ve doğa turizmi de ön plana çıkıyor. Burada değerli bir turizm potansiyeli var. Burayı ülkemizin ve ilimizin turizmine kazandırmayı hedefliyoruz. Yürütülen akademik çalışmalar bu yönde yapacağımız çalışmalara katkı sağlayacaktır. Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e bu değerli varlığı akademik bir çalışmaya kazandırdığı için teşekkür ederim. 19 Mayıs Üniversitesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi hocalarımıza tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah şehrimiz için, ülkemiz için bir destinasyon keşfedilir. Tüm vatandaşlarımızı doğal güzellikleri ile jeolojik yer şeklini görmeye davet ediyorum.dedi.

‘DOĞA TURİZMİ GELİŞİYOR’

Rektör Prof. Dr. Zeybek ise turizm sektörünün konaklama, turist sayısı ve gelirlerden ibaret olmadığını belirterek, “Çeşitlilik ve yaygınlığın en fazla olduğu turizm bölümü. Bu kapsamda bazı Uzun yıllardır yaşadığımız iklim ve küresel değişim gibi olumsuzluklar sadece insanların ve canlıların değil, doğanın ve tabiatın da korunmasını gerektirmektedir.Bu amaçla doğa turizmi popülerlik kazanmaya başlamıştır. Ülkemizde turizm politikalarında iki tür değişiklik olduğu görülmeye başlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu