Ekonomi

Bayer ve YGA’nın “Meet Science” Projesi’nde uygulanacak projeler açıklandı

  • Bayer ve YGA’nın Türkiye’de bilime ve bilim okuryazarlığına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Bilimle Buluş Projesi son günü ile tamamlandı.
  • Türkiye’nin dört bir yanından projeye katılarak finale kalan 21 lise öğrencisi proje fikirlerini Bayer Merkez Ofis’te heyet üyelerine sundu.
  • Açlık sorununa mikro yeşillendirme sistemi ile çözüm getirmeyi ve bu konuda farkındalık yaratmayı hedefleyen Ekologos ile açlığı sona erdirmeye odaklanarak ortaokul öğrencilerini permakültür konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan Permakoloji projeleri finalde başarılı bulunarak 2023 yılı için desteklenmeye hak kazandı.
  • Bayer, komite tarafından seçilen iki projenin uygulanması için fon sağlayacak ve YGA ve Bayer mentorları, öğrenci takımlarına destek vermeye devam edecek.

Bayer ve YGA’nın Türkiye’de bilim ve bilim okuryazarlığına katkı sağlamak amacıyla ortaklaşa hayata geçirdiği Bilimle Buluş’un son günü 18 Temmuz’da İstanbul’da gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından İstanbul’a gelen 21 istekli lise öğrencisi 5 kümeye ayrılarak Bayer Merkez Ofis’te heyete sunumlarını yaptı. Heyetin değerlendirmesinin ardından Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri olan “Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam” ve “Açlığa Son” temel alınarak çevrelerinde gördükleri bir soruna bilimin yardımıyla çözüm bulmak için başarılı projeler hazırlayan öğrenciler arasında Ekologos ve Permakoloji grupları başarılı bulundu.

Proje değerlendirme komitesinde YGA Türkiye Ülke Yöneticisi Feyza Fulden Akçay, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. prof. Emre Aksoy, NBE Gazetesi Koordinatörü Gazeteci Didem Eryar Ünlü ve Bayer Kurumsal İrtibat Müdürü Nevra Çağman.

Heyet sunumları öncesinde gençler 3 gün süren Bilimle Buluş Ideathon Kampı’na katıldı. Kampta Bebar Bilim kurucusu Cengiz Çalışkan, Malty kurucusu Berkan Mifleh ve Microsoft Proje Yöneticisi His Kayaman’ı dinlediler. YGA mezunlarından mentorluk alarak projelerini tamamladılar.

Final gününde Bayer’in ev sahipliğinde gerçekleşen öğrenciler, hem Bayer Merkez Ofisi’ni ziyaret etme hem de Bayer çalışanları ile bir araya gelme fırsatı buldular. Ayrıca son günün özel konukları G4A Girişim Hızlandırma Programı’na seçilen girişimciler; Kidolog’un kurucusu Eray Uğurelli ve Albert Health’in kurucusu Serdar Gemici’nin ilham verici deneyimlerini dinleme fırsatı buldular.

Bayer, kazanan projelerin hayata geçirilmesi için bir sonraki adımda fon sağlayacak ve YGA ve Bayer mentorları, öğrenci takımlarını desteklemeye devam edecek.

 

Bayer Kurumsal İrtibat Müdürü Nevra Çağman, “Bayer olarak , “Daha İyi Bir Yaşam İçin Bilim” misyonumuz tüm çalışmalarımıza rehberlik ediyor. Bu bağlamda içinde yaşadığı toplumun ihtiyaç ve sorunlarının farkında olan, çevresine duyarlı ve bilime destek veren gençlerin yenilikçi projelerini önemsiyoruz. 2021 yılında YGA ile birlikte hayata geçirdiğimiz Bilimle Buluş Projemize bu yıl toplam 1219 lise öğrencisi kayıt yaptırdı. Ocak ayından bu yana öğrencilere özel eğitimler verdik. Ayrıca alanında başarılı ve rol model alabilecekleri isimlerle ön plana çıkma ve hikayelerinden ilham alma fırsatı sunduk. Gençlerin yaratıcı ve analiz odaklı fikirlerini ortaya çıkarabilmeleri ve bu fikirleri hayata geçirebilmeleri için bir fırsat yaratabildiğimiz için çok mutluyuz. Tüm öğrencilerimize katılımları ve üstün çabaları için teşekkür eder, seçilen grupları gönülden tebrik ederiz. Değerli işbirlikleri için YGA grubuna da teşekkür ediyoruz.”

 

Seçilen projeler, tarımsal sürdürülebilirlik konusunda farkındalığı artırmaya odaklanıyor

Recep Emirhan Gökmen, Büşra Işık Kaya, Ilgım Caşkurlu ve Nurülhüda Şahin’in üzerinde çalıştığı Ekologos, açlık sorununun analizi olarak gençleri toprakla tanıştırmayı, tarımsal üretime yönlendirmeyi ve mikro yeşillendirme sistemi ile sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Çınar Aygören, Zeynep Lina Yıldız, Simay Yüksel ve Ece Önal tarafından hazırlanan ve açlığın yeniden sona erdirilmesi sorununa odaklanan Permakoloji adlı proje, ortaokul öğrencilerini permakültür konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

 

Bilimle Buluş Projesi Hakkında

Bayer ve YGA ortaklığıyla 2021 yılında hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi “Meet Science”, lise 10. ve 11. sınıf öğrencilerinin yerel sorunlara bilime dayalı yenilikçi çözümler üretmelerine destek olmayı hedefliyor. Projeye iki yılda toplam 3267 öğrenci başvurdu. Bayer ve YGA tarafından finale kalan tüm lise öğrencilerine, kendilerine özel oluşturulan online müfredat ve alanında birçok başarılı mentor ile kendilerini geliştirme ortamı sunuldu.

Projeye katılan öğrenciler, çift kanatlı eğitim platformunda, ODTÜ Öğretim Üyesi Dr. Emre Aksoy, UP Okulu kurucuları Melike Aydın ve Mina İlköz, Maryland Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Doktora Öğrencisi ve Araştırma Görevlisi Utku Noyan, Reap Batarya Araştırma ve Geliştirme Müdürü Barış Arıcı, alanlarında uzman isimlerle bir araya geldi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ilgin-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu